Fotoshoot voor Ikea 'Ivar' Campagne

 

IVAR is jarig. Al vijftig jaar lang prijkt de klassieker -niet te verwarren met stoffig en oubollig- in vele huizen. Wie kent hem niet?! De IVAR stellingkast heeft door de jaren heen veel nieuwe onderdelen gekregen. Ik laat je zien hoe je IVAR op drie verschillende manieren kan toepassen. Ze creëerde een totaal andere look met een IVAR indeling voor een voorraadkast, woonkamer of studentenkamer. Zie het hieronder!

 

Denk eens heel anders en buiten de gebaande zijpanelen. Door er voor te kiezen de IVAR kast met deuren op te hangen als een dressoir creëer je een ruimtelijk effect. Bovenop de kasten is een werkblad gelegd met natuursteen look. Dit geeft net een geraffineerdere touch op de down-to-earth grenen kast.

In een studentenkamer moet je veel verschillende spullen opbergen. Kleding, pannen en servies, maar natuurlijk ook boeken, beauty spulletjes en beddengoed hebben een plek nodig. Ik heb daarom gekozen voor een combinatie van open en gesloten opbergruimte. Op deze manier hou je de wirwar aan spullen toch rustig. Helemaal als je voor een kleurenthema kiest en alle servies, opbergers en accessoires in dezelfde kleuren houdt blijft het een geheel.

In de bijkeuken of voorraadkast wil je zoveel mogelijk opbergen achter een deurtje. Ook kan je de proviand die je in bulk kan inslaan -lees: voordeliger én duurzamer- goed donker bewaren in lades. Het fondu- of gourmetstel kan ook waarschijnlijk weer opgeborgen worden tot december. De key to success wat betreft opbergen is: categoriseren. Dus alles voor schoonmaken bij elkaar, tuinieren, koken, voorraad, etc. Op deze manier hou je overzicht en zie je makkelijk of de voorraad slinkt en angevuld moet worden.

Savannah Staphorsius